14 Kasım 2011

Mitsubishi Colt 1.3 İnvite AMT

Mitsubishi Colt 1.3 İnvite AMT
Biraz önyargı ve aklımdaki soru işaretleriyle Nissan Micra'dan sonra yakın bir arkadaşımın tavsiyesi ile bu aracı almaya karar verdim. Aracı alıp bir süre kullandıktan sonra, kendisine hayran bırakan bir tarzı olduğunu farkettim ve bu durum bende Mitsubishi markasını ayrı bir yere koymam gerektiğini gösterdi bana.
Araç 1332cc, 95Hp ve 125 Nm'lik değere sahip AMA, yoldaki rakipleriniz 1600cc ve üstündeki araçlar. Evet araç kendinden beklenmeyecek şekilde hızlanıyor ve durabiliyor. Hemen bu noktada bir çok konuda genlerinde Evo'nun olduğunu anlayabiliyorsunuz. Üstelik araçta 4 kişi varkende bu performansından geri kalmıyor.
Bunun yanında yakıt tüketimide oldukça makul düzeylerde. İstanbul'da şehir içinde 6 litreli rakamları görmek hayal değil. Uzun yolda ise, İstanbul-Lüleburgaz arasında 4,4 lt gibi bir değeri yakaladım. Aracın yakıt deposu 47 litre. Birkaç arkadaşım bir depo benzin ile uzun yolda bin kilometreden fazla (1150km) yol yaptılar.
5.veya 6.viteste giderken ayağınızı gaz pedalına sonuna kadar bastığınızda, 1 saniyelik kadar bir sessizlik oluyor ve ardından, adeta turbo bir araç kullanıyormuşcasına sesiyle beraber sizi koltuğa yapıştırıyor... 
Bu arada Getrag şanzıman için bana aracı tavsiye eden arkadaşım, "Arada garip sesler duyabilirsin, ama korkma, hiçbir zaman bozulmayacak" cümlesini sıklıkla yaşadım ve 10 üzerinden bu şanzımana 10 bile vermenin az geleceğini düşünüyorum.
 
Bir önceki kasasına göre iç mekanda iyileştirmeler yapılmış. Daha kaliteli malzemeler kullanılmış. Tabi bu durum yol sesini içeri almada olsun, iç mekandaki malzemelerin kalitesi olsun olumlu etki yaratmış.
4 Hava yastığı, hız sabitleyici, torpido soğutucu, Analog görünümlü fakat otomatik çalışan kliması ile sınıfında çok iyi bir konfor sunuyor.
Gelelim bu aracın en büyük özelliği olan 6 ileri yarı otomatik şamzımanına;
Dünyada birçok spor araca şanzıman üreten Getrag firması tarafından geliştirilen Yarı Otomatik Vites 6 ileri olması sebebiyle hem performans hemde düşük yakıt tüketimi sunuyor. Otomatik modda kullanırken vites geçişlerini çok fazla hissetmiyorsunuz. Motorun gücü sayesinde herhangi bir yığılma olmadan aracı istediğiniz şekilde hızlandırabiliyorsunuz.
 
Direksiyon üzerinde Ses sistemi kontrol tuşları ve Hız sabitleyici kontrolü bulunuyor(Işıklı-aydınlatmalı) Üç kollu spor direksiyon deri kaplamalı. İnvite modelinde derisi Elegance'ye göre daha kaliteli kullanılmış bu sebeple kısa sürede aşınacak gibi durmuyor.
 Ses sistemindeki AUX çıkışı müzik çaların hemen sağ üst tarafında yer alıyor. Yine aynı yerdeki "Mode" tuşu ile Yol Bilgisayarını kontrol edebiliyorsunuz.
İç hacim konusunda yüksek tavanı sayesinde çok ferah bir oturma pozisyonu sunuyor. Diz mesafesi oldukça yeterli. Bagajı 315 litre ile küçük bir ailenin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor. Bebek arabalarının neredeyse tüm modelleri katlandığında rahatlıkla sığdırılabiliyor.
Spor görünümlü koltuklar gayet rahat ve çabuk deforme olmayacak yapıdalar. Aracın fabrika çıkışında kol dayama bulunmuyor. Mitsubishi'den veya özel aksesuarcılardan kol dayama temin edebiliyorsunuz.
Torpidosu yeterince geniş olan aracın ön kapılarında, vitesin arka kısmında ve ön kısmında eşya bölmeleri bulunuyor.
Yol tutuş konusuda performans gibi sizi şaşırtıyor. Yüksek bir yapısı olmasına rağmen birkaç yaptığım tehlikeli manevrada dahi yoldaki çizgisini koruyarak benden yol tutuş konusunda tam not aldı. Aracın genel anlamdaki performansı fren sistemine de yansımış durumda. Fren destek sistemi ani frenajlarda ABS ile birlikte çok güzel çalışıyor ve güvenli bir şekilde aracı durduruyor.
Fabrika çıkışında standart olarak sunulan 15"lik Çelik jantları ve 195X50X15'lik lastik ölçüsü bu araca tam olarak uygun diyebilirim.
Kendi sınıfında çokda bilinmeyen fakat her geçen gün bilinçli kullanıcı kitlesinin artmasıyla farkındalık kazanan bu araç, B sınıfında araç almak isteyenlere tavsiye edebileceğim ilk sırada geliyor. Gerek yakıt ekonomisi, gerek performansı ve sorunsuzluğu ile kullanıcısını yarı yolda bırakmayacak, keyif alarak araç kullanmanızı sağlayacak bir seçenek.

81 yorum :

  1. Mükemmel bir arsba ancak maalesef Türkiyrmizde ikinci eli yok arabamı 0 olarsk 2011 model aldım şimdi yeni araba almak istiyorum ancak zararım büyük

    YanıtlaSil
  2. bu arabanın 2006 full olanını aldım gerçekten de tam anlatıldığı gibi harika bir araç 4 cam otomatik sunruf 4 disk firen esp ki çoğunda bu yok harika harika herkez 25000 tl alınacak en sorunsuz arabalardan biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir tercih yapmışsınız, hayırlı olsun.
      İyi Sürüşler dilerim.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınıfında tek geçeceğim bir model. Kazasız sürüşler dilerim İlke. Çok güzel bir seçim yapmışsınız. Spor modelinin de keyfi bir başka.
      İyi Sürüşler

      Sil
  4. Motor için hangi yağı koymaliyim ben 530 castrol edge düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      5-30 Castrol uygun ve güzel bir yağ. Tavsiye ederim.

      İyi Sürüşler

      Sil
  5. arkadaşlar bende 2 ay önce 2011 elegance aldım.memnunum fakat sileceğini aralıklı çalıştıramıyorum. sürekli çalışıyor. benmi bilemedim yoksa bir sorunmu var. bilen varsa yorum bekliyorum..Erdal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aracınız hayırlı olsun.
      Direksiyonun sağ arkasında ki kolda fasıla ayarı vardır. Muhtemelen o şuan devamlı çalıştırma ayarında. Onu bir iki kademe çevirin, aralıklı çalışacaktır.
      İyi Sürüşler

      Sil
  6. Merhaba biz de 2011 1.3 invete almak istiyoruz fakat Türkiye'ye yeni modellerinin satışının olmayışı kafamızı karıştırıyor, hem servis hem de satarken zarar ederiz endişesi hakim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Servis yönünden sıkıntı yaşamasınız.
      Yıldan yıla da zarar değil, Hergeçen gün prim yapar.
      İyi Sürüşler

      Sil
  7. Abi motor sesini içeri çok alıyor, motor kucağında gidiyorsun diyenler var bu araç için, senin yorumu okuyunca ikilemde kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gökhan,
      Uzak doğu otomobillerinin tamamı Alman'lara göre daha seslidirler.
      Honda, Mitsubishi, Mazda hepsini bu çerçevede değerlendirmek gerekir.
      Açıkcası Colt'da ki yırtıcı ve kışkırtıcı sesten hiçbir zaman şikayetçi olmadım, rahatsızlık duymadım...
      İyi Sürüşler

      Sil
  8. bu test ettiğiniz araç kaç model

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      2009 model.
      2009'un başlarında bir önceki yıldan elde kalan eski kasa araçlar da satıldı.
      İyi Sürüşler

      Sil
  9. merhaba siz hangi kasa colt u önerirsiniz eski kasa mı yeni kasa mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yeni kasa öneririm.
      Yenide ses izolasyonu iyileştirildi, güvenlik ekipmanları arttırıldı, konfor özellikleri eklendi (sensörler, hız sabitleyici vb.)
      İyi Sürüşler

      Sil
  10. Çok temiz bir Colt, düşünenler kaçırmasın derim;
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sahibinden-yeni-kasa-otomatik-yakit-cimrisi-colt-362766464/detay/

    YanıtlaSil
  11. mitsubishi 2008 colt invite 1.3 95.000 km de bu model için yorumlarınız nedır? yarı otomatik diyorlar bu araba ıcın bende daha once renault modus vardı ondan dahamı ses gecırıyor ıcerıye merak edıyorum onun harıcınde bu belirttiğim model ile ilgili sizin eklemek ıstedıgınız hususlarr varsa bunları bilmekten cok memnun olurum..? saygılar sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tayfun,
      2009 makyajlı kasa ile ses izalosyonunda bir takım iyileştirmelere gidildi. 2008'e göre daha az sessizdir. Klasik Uzak doğu otomobillerindeki içeri ses alma bu araçta da mevcuttur. Fakat rahatsız edici olmayan tatlı bir spor ses diyebilirim.
      Bütçeyi arttırabiliyorsanız yeni kasasını almakta fayda olabilir, hız sabitleyici, sensörler gibi konfor özelliklerini de içeriyor makyaklı kasası...
      Ama onun dışında motor ve şanzıman aynıdır.
      İyi sürüşler

      Sil
    2. Değerli üstadım ilgine alakana öncelikle çok teşekkur ederim. bulduğum arac 2008 model oyle dıyor sahibinden com da bu araba bir kac gunluk bır ılan eski kasa yeni kasa hiç bılmem aldımmı arabayı uzun yıllar bıneceğim bır araba olsun ıstıyorum al satla ugrasamam o yuzden sıze sorma ıhtıyacı duydum başka bır sıtede arkadaşın bırı sesınden cok rahatsız olmuş tabiki bu göreceli bir durum ama sizin gibi bilgi sahibi birinin fikirleri ve görüşleri benim için çok daha kıymetli. birde ilgili araca 5 kişi binildiğinde yani içinde ağırlık varken 1.3 motor olduğu için arac bayılma yapıyormu buda onemli benim için? eger fırsatınız varsa ben sizden rica ediyorum sahibinden de bu araca bir bakıp şahsi fikrinizi bana soylermısınız? arac koyu gri bir arac istanbul şilede. bakamazsanızda canınız sağ olsun. birde bu araçlara yarı otomatik diyorlar yarı otomatik ile tam otomatik arasında bu araçlardaki fark nedir? vites bilgisi verırsenız çok memnun olurum. gerçekten ilgi ve alakanıza şimdiden çok teşekkur ederim. herşey gönlünüzce olsun!!

      Sil
    3. Tayfun bahsettiğin araca baktım, 25bin lira hasar kaydı varmış. Anladığım kadarıyla büyük bir kaza sonrası araç pert olmuş ve sonrasında tamir edilmiş.
      Açıkcası bu araç incelemesini yaptığımız aracın sorunsuzluğu ve performansında olur mu şüphelerim var.
      Fiyatı çok uygun tutulmuş bu sebeplerle.
      Ben şahsen 3-5 daha ekleyip daha sorunsuz bir araç almaya çalışırdım.
      Motor 1.3 olmasına rağmen oldukça seridir. 95hp den beklenmedik bir performans sergiler, üstelik arabada 5 kişi olduğunuzda da bundan geri kalmaz.
      Yarı otomatiklerde bir robot vardır ve sizin yerinize debriyaja basar. Tam otomatiklerde ise debriyaj yoktur her daim vitesler geçişe hazırdır. Fakat tam otomatikler yarı otomatiğe göre daha konforlu olmasına karşın daha fazla yakıt tüketirler.
      İyi Sürüşler

      Sil
    4. Değerli ustadım!! merhaba senın kıymetlı bılgılerıne yıne ıhtıyacım var!! bana yardımcı olursan cok sevınırım ınan.. Ben kafaya koydum mutlaka bir mitsubishi col alıcam o sebeplede bılmedıgım seylerı ogrenıp yanlıs tercıhler yapmamaya gayret edıyorum.. tıpkı bır oncekı yazında benı uyarmasan o bahsi gecen aracı alacaktım neredeyse!! neyse konuya geleyim suan bır mıtsubıshı colt 1.5 DI-D INFORM 2006 model OTOBULDUM Kilometresi 226.0000 de fıyat uygun arac servıs bakımlı. bu 1.5 DI-D INFORM MODELLERI Hakkında bir bilginiz varmı?? yüksek kılometre yapması sorun olurmu?? ve aklına başka ne gelıyorsa bana soylersen cok cok memnun olurum. iligine alakana şimdiden cok cok tesekkur ederimm.. sevgiler saygılarr!!

      Sil
    5. Periyodik bakımları düzenli yapılmışsa o km'lerden korkulacak bir durum yoktur. Oldukça iyi bir motordur 1.5 DID. İyi bir ekspertizle alınabilir. Aldıktan sonra bir de turbo bakımı ve kurum temizliği yaptırırsınız, on numara olur.
      İyi Sürüşler

      Sil
  12. Erhan bey merhabalar,
    Bu araclarda arastirdigim kadariyla yokus kalkis destegi yok. Yokuslarda kaydirma surumu nasil. Buna benzer bir sistem mevcut mu bu arabalarda?

    Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Maalesef yokuş kalkış desteği Colt'da bulunmuyor.
      Çok zorlanacağınızı düşünüyorsanız el freni ile dik yokuşlarda başlarda bir miktar destek alabilirsiniz.
      Zaman içinde alıştığınızda bu ihtiyaç minimuma inecektir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  13. Merhaba 200.000 km de mitsubishi 2007 colt arac ile aracımı takas düşünüyorum. Fiyat olarak 23 750 TL yazmışlar sizce uygun mudur açıkçası ne model ne araç hiç bildiğim bir araç değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bahsettiğiniz araç dizel ise gayet tabi düşünülebilir.
      Benzinli ise biraz daha düşünebilirsiniz.
      Piyasada düşük km'li temiz Colt'lar mevcut çünkü.
      İyi Sürüşler

      Sil
  14. erhan bey merhaba.sahibindende 368329343 nolu ilana bakabilrmisiniz almayı düşünüyorum.sizin yorumlarınızı baştan aşağı olkudum.sizin yorumunuz nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet hocam merhaba,
      Araç çok güzel görünüyor. Serinin son araçlarından.
      35 ve altında bir rakama almaya çalışın, çok memnun kalırsınız.
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Erhan bey mrb ben aracimdn cok menunum ama bnm aracim 1.5di-d ama benim aracim iki aydir 2.5 kurus yakarken 3.5 kurusa cikti sebebi nedir acaba

      Sil
    3. Bayram Bey, bu yıl ülkemiz aşırı soğuklara maruz kalıyor. Muhtemeldir ki bu soğuklar sebebiyle aracınız geç isinıyor ve fazla yakıyor. Birçok araç bu dönemde mevcut olduğundan fazla yakıyor. Bahara doğru yakıt değerleri normale dönecektir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  15. Merhaba,
    Ustanızın dediğine katılıyorum. Aracınızın kilometresi daha düşük. 100bin km sonrasında 10w40 düşünebilirsiniz.
    F/p ekseninde konuya yaklaştığınızda, özel serviste aracınızın başında durarak işlemlerinizi daha uyguna yaptırmanız daha mantıklı görünüyor.
    İyi Sürüşler

    YanıtlaSil
  16. Erhan bey:
    Öncelikle değerleri yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
    2011 ya da 2012 Colt bakıyorum. Ancak donanım olarak invite ile elegance arasında karar veremedim. Aslında bakarsanız neden mevcut donanımdan birşeyler çıkartarak yeni donanım oluşturdular onu da pek anlamadım. En azından üstüne eklenebilirdi. Çünkü benim için invite 'daki hava yastığı ve höperlör; elegance 'deki keyif sensörler gibi keyif unsurları önemli.
    Değerleri yorumlarınızı paylaştırsanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla,
    Müjdat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Açıkcası aşırı farklı donanımlar değiller. Benim fikrim, daha temizi ve bakımlısı hangisi ise onu almanız yönünde. Dönüpte amam aman arayacağınız üstünlükleri bulunmuyor.
      İyi sürüşler

      Sil
  17. Erhan bey 2006 1.3 invite 100.000km de colt buldum nelere dikkat etmeliyim alırken bu araçlar 95hp mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kronik bir arızası bulunmuyor. Düzenli bakım yapılmışsa korkmadan alabilirsiniz. AMT(otomatik) ise, baskı balata durumuna bakabilirsiniz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  18. 2008 1.3 invite 35000 tl ye 80000 binde otomatik buldum fiyat nasıl araç temiz kaza belası yok deniliyor trameri yokmuş lpg hiç takılmamış yardımcı olursanız sevinirim kısa süre içesinde karar vereceğm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Fiyatı 1-2 tık daha indirebilirseniz gayet iyi olur bu seçim.
      İyi sürüşler

      Sil
  19. BARAN OTOMOTİV'den 2005 MODEL MİTSUBİSHİ COLT /// HATASIZ ///
    İlan No: 492220760
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-baran-otomotiv-den-2005-model-mitsubishi-colt-hatasiz-492220760/detay

    Erhan arkadaşım merhaba.. Bu araç nasıl acaba düşünülebilir mi bakabilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Biraz fazla yorgun görünüyor...
      İyi Sürüşler

      Sil
  20. selam aleyküm erhan bey
    bu araç için yorumunuz ne olur acaba

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-tertemiz-bakimli-kazasiz-colt-38000-km-de-514517254/detay

    YanıtlaSil
  21. Merhana Erhan bey. Ben bi tane 11 model 55 binde colt almayi düşünüyorum. Sag iki kapi değişmiş. Bidr camurluk lokal boyasi var. Ne düşünürsünüz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Araç şuanda sorunsuz bir durumdaysa neden olmasın. Kaporta aksamına çok önem veren biri değilim. Düzgün bir işçilikle yapılmışsa tamiratlar, gayet alınabilir. Km'si çok güzel.
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Tesekkur ederim. Aldım şu anlık memnunum :)

      Sil
  22. Arkadaşlar geçen hafta 2011 1.3 elegance yarı otomatik 63 bin km de mitsubishi colt aldım.Şehirler arası yakıtı iyiydi,fakat şehir içi yakıt tüketimi yüksek sanki.Tüp taktırsam mı acaba.Hangi tüp markası sıkıntısız çalışıyor acaba.Tüplü kullananlar var mı acaba,yakıtı hakkında bilgi verebilir misiniz...Şimdiden herkese çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  23. 2006 da sıfır aldık 2018 de 98bin de sorunsuz biniyoruz gerçekten güzel araba tüp taktırmadık yakıtı çok iyi ve şanzıman için söylediğiniz arabanın her tarafı için geçerli ses çıkabilir ama bozulmaz maşallah sağlam araba :)

    YanıtlaSil
  24. benım 2006 model 127000 de lovato marka tuplu coltom var satmayı düsnüyorum kac lıraya gider

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kaporta ve mekanik durumlarına göre, ortalama 30-37 arasında alıcı bulabilirsiniz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  25. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-yeni-muayeneli-tertemiz-kadin-surucuden-otomatik-557269343/detay Erhan Bey merhaba bu araç için yorumlarınızı alabilir miyim ? çok fazla anlamıyorum ama ""getrag şanzıman arasıra değişik ses çıkarır ama kesnlikle korkma hiçbirşey olmadı olmayacak""... diye bir cümle atasözü olmuş durumda katılır mısınız? Yorumunuzu bekliyorum. Alınacak bir araç mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Doğrudur. Yarı otomatik şanzımanlar arasıra ses yaparlar, bu sorunlu oldukları anlamına gelmez.
      Temiz bir otomatik Colt her zaman alınır ;)
      İyi Sürüşler

      Sil
  26. 2011 1.3 Invite amt mi getrag şamzımanmıdır . birde a160 mercedes serisi için ne düşünüyorsunuz. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Evet Getrag'dır.
      A160 sonuçta Mercedes ve belli seviyelere kadar kalitelidir.
      Daha fazla kalite istiyorsanız C serisine bakabilirsiniz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  27. merhaba hocam benim bir sorum olacaktı bende 1,3 2008 model 90 binde amt colt var araç bir kaç gün çalışmayınca ilk çalıştırdığımda vitese geçiyor ama gaza basınca kendini biraz atıyor ama gitmiyor bu sırada geçmiyor gibi bir ses geliyor ama araç biraz çalışınca sorun ortadan kalkıyor canavar oluyor o zaman aküden olur mu aküden olur mu sormamın sebebi kısa ampul kesince değiştirttim deneme için yakınca açık unuttum yarım saat falan sıkıntı olmayan araçta dediğim sıkıntı oldu ama hafif gaza basım biraz gidince sıkıntı kalktı aktüatör yeni 5-6 bin anca olmuştur önceki sahibi geri vitese geçmiyor diye değişmiş bakımları yeni şanzuman yağı falan değişmiş yoksa debriyajın değişme zamanı mı geldi ama dediğim gibi sadece ilk çalışmalarda oluyor ama aradan zaman geçtığınde araba çalışmadıktan sonraki ilk çalışma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Muhtemelen baskı balata ısınınca sorun geçiyor. Tahminim debriyaj baskı balatasının bitmiş olabileceği.
      Eğer hiç değişmediyse şuana kadar onun değişmesi gerekebilir.
      Sonuçta sarf malzeme ve kullanıma bağlı olarak 80-100bin km'de bir değişmesi gerekir.
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Merhaba colt aractan bendede var vites geçişlerinde kendini geri çekip vites öyle atiyor dogrumu

      Sil
    3. Merhaba,
      Yarı otomatik olduğu için bir miktar hisettirir. Bu olağan bir durumdur.
      İyi Sürüşler

      Sil
  28. Erhan bey hayırlı günler 575306780 bu ilan nosundaki aracı inceleyebilirmisiniz 34.000 tl istiyor ve 8.000 tl hasar kaydı var gittim biraz inceledim kapılar ve kaputtaki puntolar ve civatalar temiz gözüküyordu ama soldan komle boyalı dediler.ben 30000 tl teklif ettim kabul etmedi..birde dizeller chip tunung ile canavar gibi oluyor diyorlar doğrumu acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Araç dediğiniz gibiyse alınır.
      Chip tuning diğer güçlendirme ekipmanları ile birlikte yapılırsa sağlıklı olur. Tek başına güç artışı yarar yerine zarar da verebilir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  29. Merhaba Erhan bey
    Bende colt 1.3 Invite Benzinli var.2005 model km si 221.870 de Orjinal km si uzun yolda kullanilmis bakimlari zamaninda yapilmis lpg hic takilmamis 3 sahibiyim motor u % 100 cikti expertizde.
    benden onceki sahibi baski kavrama ne zaman deisti bilmiyordu dik rampada durdunda tekrar hareket etmeye basladiginda titreme ziplama ve istop etcek gibi oluyor ve duz yolda da yapiyor ve geri vites e de aynisini yapiyor vites Gecislerinde sikinti yok.
    vites i Aracin Yari otomatiktir.
    Arasirada tik tik ses geliyor sanzuman kutusundan sanki.
    ilk hareket te ve yavaslarken ve durmak meli oluyoro ses tik tik.
    Ustalar Baski Deiscek diyor ondan yapar diyor.ziplama atlama titremeyi.
    Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Doğru tespit. Baskı balata değiştiğinde bu sorunlar ortadan kalkacaktır.
      İyi Sürüşler

      Sil
  30. merhaba erhan bey baştan sona tüm yorumları okudum verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. sahibinden.com 579944149 nolu araç hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim. bu araç alınırmı baya kazalı duruyor alınırsa ne kadara alınmalı hayırlı günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bütçeyi biraz arttırıp kazasız bir araç almanızı öneririm.
      İyi Sürüşler

      Sil
  31. Merhaba Erhan bey. 2009 model colt amt aracım için şanzıman yağı değişimi düşünüyorum. Araç 75 binde. Hangi marka yağ önerirsiniz? Kendimiz değiştirebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu işlerin içerisindeyseniz deneyebilirsiniz. Ama tecrübeniz yoksa herhangi bir serviste bilindik markaların yağları ile değiştirmenizi öneririm.
      İyi Sürüşler

      Sil
  32. Slmlar.2011 amt invite 110.000 de ilk sahibinden aldim ve debriyaj seti sachs marka ile yeni degistirdim aktüatör değişmedi.arac çok sarsıntılı ve sert geliyor ayrıca direksiyonu da elektrikli olmasına rağmen agirgeliyor bana.diğer aracım 2006 focus lpg li ve genelde focusu kullaniyorum onu kullanirken bu sikintilar olmuyor.Bu modellerin genel özelliği bu mudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Direksiyon kutusuna bir baktırmanızı öneririm. Mitsubishi genel anlamda biraz analogdur ama hissedilir derece de de sert olmaması gerekir direksiyonun. Sarsıntı için de Aktüatöre de bir baktırmanızda fayda olabilir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  33. Slmlar.2011 amt invite 110.000 de ilk sahibinden aldim ve debriyaj seti sachs marka ile yeni degistirdim aktüatör değişmedi.arac çok sarsıntılı ve sert geliyor ayrıca direksiyonu da elektrikli olmasına rağmen agirgeliyor bana.diğer aracım 2006 focus lpg li ve genelde focusu kullaniyorum onu kullanirken bu sikintilar olmuyor.Bu modellerin genel özelliği bu mudur

    YanıtlaSil
  34. Merhaba sanırım 2011 2012 model coltlar dışında diğer 2010 ve 2009 colt larda hız sabitleyici yok. sonradan takılabiliyormu acaba? bilginiz var mı? teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Sonradan takılamıyor diye biliyorum.
      Direksiyon dışında bir aparatla bağlantı da sağlıklı olmayacaktır.
      İyi Sürüşler

      Sil
  35. Erhan bey merhaba. 2005 1.5colt aldım. Aracgayet diri ancak.
    İlk kalkışta sert kalkarsanız metal sesi geliyor, güya balata yan sanayi takılmış ondanmis.
    İki... Vites geçişlerini geç algılıyor gibi yani debriyaj i geç bırakır gibi bir his oluyor.
    Üç.... Yokuşta , tatlı rampada araç A modunda yada manuelde fark etmiyor bostaymis gibi geri kaçırıyor gaz a basmazsan bu normal mi.

    Teşekkürler. Son olarak direksiyon un arkasindaki ses tuşları çalışmamaya başladı��

    YanıtlaSil
  36. Erhan Bey Merhaba.Uzun zamandır araç bakıyorum sizce aşağıda ki ilan da bulunan araç nasıl alınır mı? Kime sorsam sakın bulaşma, aman alma, satamazsın gibi şeyler söyledi.Yazınızı okuyunce birde size sormak istedim.
    Ilan:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2009-model-masrafsiz-lpg-li-manuel-mtv-odendi-708155230/detay

    YanıtlaSil
  37. merhaba erhan bey yeni kasa coldlar lpgde sorun yaratir mi iyi gunler

    YanıtlaSil
  38. Erhan bey merhaba. İlandaki aracı almayı düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir?

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-az-yakar-temiz-colt-752622975/detay

    YanıtlaSil
  39. Merhaba erhan bey 1.3 colt inform modelin bir tek farki 2 hava yastikli olmasimi...bu model alinirmi bilmediğimiz bir durum varmi simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  40. Erhan bey merhaba kolay gelsin ismim Fatih. İlk arabamızı alacağız inşaallah bir kızım var bütçemizde 47000 tl civarı araba arayışlarımda colt gerçekten aklıma yattı sizinde yorumlarınızı okuyunca bilgi ve tecrübelerinizdan faydalanmak gerçekten çok güzel hele benim gibi ilk defa araba alacak ve arabadan pek anlamayan birisi için. bana ortalama 4-5 yıl kullanacağım ve sıkıntı yaratmayacak güvenli bir araç olarak colt almayı düşünüyorum. linkte araba hakkında düşünceleriniz benim için çok önemli müsait olabilirseniz bakarsanız çok sevinirim. alınırmı bu paraya bana bir sıkıntı çıkarırımı? arabanın boyasına falan bakmam pek çok ciddi kazası yoksa eğer bana motor şase direkler podyeler kuleler olsun sıkıntı çıkarmasın yeter. Şimdiden çok teşekkür ediyorum kıymetli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar...

    YanıtlaSil
  41. Merhaba bende Bi colt almak istiyorum fakat hiç bilgim yok..yurtdisindan yazıyorum.. 2009.12. Ay 1. 3 invite Manuel vites benzin li 120 bin km de araç temiz görünüyor.. Dikkat etmem gereken bisey var mı bu araçla ilgili.. Km si nasıl sizce.. Bilgi verirsebiz sevinirim.. Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  42. Merhaba lütfen biri Bilgi verebilir mi.. 2006 1.5 benzinli colt ve 2009 1.mü yakıt tasarrufu ve sağlamlık bakımından genel olarak hangisi daha iyidir çok kararsız kaldım.. Lurfen biri yardımcı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İmkan varsa Yeni Kasa yani 2009 almanızı öneririm. 1.3 motor bu araca fazlasıyla yeterli ve ekonomik.
      İyi Sürüşler

      Sil
  43. Merhabalar 2005 1.3 colt amt 195binde
    Kontak anahtarını kapatınca 5..6 kez tık tık diye ses geliyor.
    Aktüatör yaklaşık 50..60bin evvel değişmiş. Viteslerde sorun yok sadace soğuk havada bazen geri geçmiyor bir ileri yapınca geçiyor.
    Teşeklürler kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  44. Bende almak istiyorum ama nasıl bir araba bilginiz var mı. İnternette hakkında çok fazla bilgi kirliliği var.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.
En kısa sürede geri dönüş yapılacaktır.
İyi Sürüşler