6 Aralık 2012

Honda City 1.4 ES/AT

 Yeni Honda City 1.4 ES / AT
Ailemizin büyümesi sebebi ile büyük bagaj arayışı ile almaya karar verdiğim, Honda kalitesi ile yoğrulmuş ve gerçekten orta büyüklükte veya daha büyük ailelerin dahi işini fazlasıyla görecek cinsten tasarlanmış bir araç.
Öyleki, bagaj hacmi tam 506 litre! Şu örneği verirsem belki daha iyi kıyaslayabilirsiniz, Vw Passat'dan(480lt) daha büyük bagaj hacmine sahip.
Aracın içi son derece konforlu ve güvenli bir yapıda tasarlanmış. Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alan Yeni Honda City'de 8 Hava yastığı, hız sabitleyici, dijital tam otomatik klima, F1 Tam Otomatik 5 ileri Şanzıman, Fonksiyonel direksiyon, USB/AUX çıkışları gibi sürüş ve konforu arttırıcı özellikleri mevcut.
1139 Kg'lık araçta 185X55X16 ölçülerinde lastikler kullanılmış. Aracı lifte kaldırtıp baktığımda, arka süspansiyon sisteminin tıpkı Honda Jazz ve bir önceki jenerasyon Civic'deki gibi düz aks üzerine kurulu olduğunu gördüm. Bunun yerine tam bağımsız veya yarı bağımsız bir süspansiyon kullanılsa yola tutunma anlamında daha başarılı olabilirmiş. Yeni City, yol tutuş anlamında Honda'nın diğer modelleri gibi orta düzey bir yol tutuşuna sahip. Yüksek hızlarda yapacağınız ani manevralarda ESP'nin eksikliği hissediliyor.
Şehir içinde ve uzun seyahatlerde son derece rahat bir sürüş tarzına sahip ve sizi yormayan bir araç. Düşük hız ve devirlerde içeri fazla ses almazken, yüksek devirlerde(3500 den sonra Vtech) spor tarzda bir motor sesi duyuyorsunuz. 5 yıl veya 150bin kilometre garantisi Honda tarafından bu aracada verilmiş durumda.
Türkiye'de satışı durdurulan ama tekrar getirilmesi gündemde olan(Japonya'da üretimi ve satışı devam etmektedir) aracın, Yeni Honda Civic satışlarını olumsuz etkilememesi için Honda tarafından uygulanan bir strateji olsa gerek. Çünkü Honda'ya Civic veya Jazz almak için gidecek 10 kişiden eminimki en az 5 tanesi, Yeni City alıp çıkacaktır.
16"lik spor çelik jantlarıyla dikkat çeken aracın performansı tatmin edici düzeyde. F1(direksiyonun arkasında bulunan kulakçıklar) ile vites değişimlerine gecikmesiz cevap veren Tam Otomatik şanzıman, 5 ileri olması sebebiyle yakıt tüketimine ve performansa olumlu etki sağlıyor. Yokuşlarda geri kaydırmıyor. Bu sayede bayan sürücüler içinde tercih sebebi olmasını sağlıyor.
Ön ve arka koltukları son derece konforlu bir yapıda dizayn edilmiş. Hem ön hem arkada kol dayama bulunuyor. Arkadaki kolçakta ayrıyetten iki adet bardak tutucuda içeriyor. Bir güzel özellikde arka koltukların altında saklama gözlerinin olması.
Eşimin yorumuna göre şuana kadarki araçlarım içerisinde en rahat koltuklar bu araçta kullanılmış. Arka kısım tabanındaki şaft çıkıntısının çok yüksek olmayışı kullanım alanına olumlu yansıyor ve arka taraftaki yolcuların daha çok rahat etmesini sağlıyor.
Yakıt tüketimini İstanbul'da şehir içinde 8 litrenin altına düşürmek pekte kolay değil. Şehir içi tüketimi ortalama 9 litre civarında geziniyor. Ama uzun yolda tüketim direk 6litre ve altındaki değerlere düşüyor. Yakıt tüketimi anlamında Honda'nın (Jazz dışında) maalesefki pekte başarılı olduğunu söyleyemiyorum.
City'nin bir önceki kasası tasarım olarak insanların oldukça beğenisinden uzak tasarlanmıştı. Yeni City'de ise, eskisinin aksine ilk görüşte insanların dikkatini çeken ve beğenisini toplayabilen bir tasarım mevcut. Direksiyon ele iyi oturan 3 kollu spor bir yapıya sahip. Sol tarafındaki butonlar ile hız sabitleyicisi kontrol edilirken, sağ taraftaki butonlar ile ses sistemi kontrol edilebiliyor.
City'nin konsol, kapı içleri ve direksiyonunda herhangi bir aşınmaya rastlamıyorsunuz. Honda tasarımcıları bu durumu iyi düşünmüş ve aşınacak bölmeleri genellikle karbon kaplama, piano black ve sert plastik ile kaplamışlar. Gözüme ilişen tek aşınma direksiyon üzerindeki tuşlarda. Konsoldaki tüm işlevlere sürüş sırasında rahatlıkla erişebiliyorsunuz. Herhangi bir kullanım zorluğu bulunmuyor.
Aracın kalbi 1339cc 100Hp, 127Nm'lik motordan oluşuyor. Performans sizi büyülemiyor ama ağır ve hantalda değil. Araçta Honda'nın performanslı ruhunu rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Motor şanzımanla gayet uyumlu bir yapıda çalışıyor. Vitesi "S" moduna aldığınız zaman, motor devir kesiciye girene kadar vites değiştirmiyor. Ancak siz direksiyonun arkasındaki kulakçıkları kullanarak vitesi yükseltip küçültebiliyorsunuz. Bu sayede "S" modundayken aracı bir nevi tiptronik(yarı otomatik) araçlardaki gibi manuel kullanabiliyorsunuz.
Vites "D" modundaykende kulakçıklarla vitesi düşürüp yükseltebiliyorsunuz. "S" modundan farkı, "D" modunda sizin hamlenizden sonra kaldığı yerden vitesi Otomatik devam ettirirken, "S" modunda ise siz kulakçıklarla hamle yapana kadar vitesi orda tutması. F1 kulakçıklarını daha önce arkadaşımın Honda Civic aracında denemiştim. City'deki F1 değişimleri daha hızlı tepki veriyor diyebilirim.
Aracın kadranları Turuncu renk aydınlatmasına sahip. Aynı şekilde konsoldada(teyp ve klima) aynı renk aydınlatma yer alıyor. Bu renk tonu sebebeiyle geceleri aracın içi oldukça şık görünüyor.
Farlar kapalıyken yani gündüz daha parlak yanan aydınlatma, farları açtığınızda otomatikman kısık duruma geçiyor. Bu durum gece gözlerinizi daha az yoran güzel biz özellik.
Aracın Kliması dijital ve Tam Otomatik. Ön cam ve diğer camlardaki buğuyu çok çabuk yok ediyor. Klimayı açtığınızda motorda herhangi bir çekiş düşüşü olmuyor. Çünkü klima motoru aküden besleniyor. Klima kontrolleri konsolun alt kısmında konumlandırılmış. Kullanımı ve anlaşılırlığı son derece kolay ve okunaklı tasarlanmış.
Cd çaları öne doğru çekip arka kısımdaki yere CD yerleştiriliyor. Bu sayede şık bir şekilde cd takıp çıkarma kısmı gizlenmiş oluyor. Vites kolunun ön tarafındaki kapaklı bölmede ise, USB ve AUX çıkışları bulunuyor.
Ben CD yerine bilgisayarımda yaptığım listeyi USB içerisine yükleyerek buradan dinlemeyi tercih ediyorum. USB'den dinlerken herhangi bir kalite veya ses kaybı yaşanmıyor. Aracın bas ve tizleri güzel çalıyor.
Bu sınıfta lider konumundaki Yeni City, gerek iç mekan ferahlığı, gerek bagaj hacmi, gerekse motor ve şanzıman uyumu sayesinde sorunsuz ve ekonomik bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Yeni ailelerin, bayanların tercih etmesi yönünde referans olabileceğim bir Otomobil.
Yeni Honda City'nin 3 Boyutlu tanıtımı için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz;
http://www4.honda.com.br/hondacity/

317 yorum :

  1. klima motorunun aküden beslendiği şeklinde yorumunuz var. Aynı araca sahibim. bildiğim kadarıyla klima tahrikini v kayışından alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2009 1,4 ES Otomatik - Aracı almadan önce internette araştırma yapmıştım, benim gibi karar aşamasında olanlar için paylaşmak istedim Araç Ankara şehir içi ortalama yakıt tüketimi benzin en yüksek 100KM/7LT dört kişilik bir alie kullanıyoruz aracı - bana çok uygun geldi ayrıca Klima yı açtığınızda herhangi bir performans kaybı yaşamıyorsunuz. Motor sessiz ve Araç Konforlu. Yokuşlarda yada S modda motorun sesi duyuluyor. Konfor açısından da sınıfının üstünde. Geniş bagajı çok kullanışlı. Benim aracımdaki lastikler 205/55/16 Yolu tutuşu iyi.Vites Geçişleri farkedilmiyor. Arka koltuk mesafesi iyi - aracın arkasıda geniş. Araç yüksek ve bu nedenle süspansiyon konusunda sert C segmentine çok yakın bir araç.

      Sil
    2. 190 boyunda birisi için direksiyon mesafesi ve arka koltuk diz mesafesi dar olurmu sizce.

      Sil
    3. Merhaba,
      İç hacmi oldukça ferah ve geniş bir araç. O boy ile sorun yaşamazsınız.
      İyi Sürüşler

      Sil
  2. Rölanti devrinde herhangi bir artış olmayıp motor performansında da hissedilir bir düşüş olmadığı için aküden aldığını düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  3. merhaba bende honda city 2009 model 1.4 es otomatik model var memnunum ama aracı yeni aldım direksiyonun sağ tarafında crosue control ve cansel tuşlarının ortasındaki düğme ne işe yarıyor lütfen bilgilendirirseniz sevinirim saygılar. murat

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim.
    Bahsettiğiniz butonlar CRUISE Control açıldığında aktifleşen butonlar.
    Örneğin 90km hız ile ilerlerken, CRUISE butonuna basarak kontrolü açıyorsunuz, açmanız aktifleşmesi anlamına gelmiyor. Aktive etmek için alttaki DECEL SET butonuna basmanız gerekiyor. Bastığınızda o andaki hızda hızı sabitlemiş oluyorsunuz.

    RES ACCEL butonuna basarak da hızı 5km artırabiliyorsunuz. Her basışınızda aracınız 5km daha fazla hızlanacaktır.

    CRUISE aktifken DECEL SET'e her basışınızda 5km hızı azaltacaktır.

    Boş bir yolda pratik yaparak butonların işlevine daha kolay hakim olabilirsiniz.
    İyi Sürüşler

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık çok güzel, dolu bir yazı olmuş. Şöyle bir şey soracaktım: Otomomatik vitesli araçlarda seyir halindeyken vites modunu değiştirmenin (mesela bu araçta S'den D'ye geçmenin) araca herhangi bir zararı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ali Bey,
      Otomatik şanzımanlar kullanıcının ona zarar vermesini engelleyecek ekipmanlara sahiptirler.
      Örneğin D de ilerlerken R'ye almanıza izin vermez(siz gine de denemeyin).
      Ama örneğin D'den S'ye veya S'den tekrar D vitesleri arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu araca ve şanzımanına herhangi bir zarar vermez.
      İyi Sürüşler

      Sil
  6. Merhaba daha önce Opel Corsa kullanıyordum, yol tutuşundan çok memnun kalmış keyifle kullandığım bir araçtı, fakat şansımanından çok sıkıntı yaşadığım için sattım. Şİmdi bu aracı 2009 veya 2010 modelde otomatik vites de bu aracı düşünüyorum. Makaledeki yol tutuşu ile alakalı cümle kafamı karıştırdı, yol tutuşu opel corsa ya göre kıyaslanırsa nasıldır sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      City'nin ES modeli, Corsa'dan daha iyi yol tutacaktır.
      ESP olmayışı bir eksiklik, onun dışında sorun olabilecek bir detayı bulunmuyor.
      İyi Sürüşler

      Sil
  7. Lpg ile yakıt tüketimi nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LPG ile ekonomik değerler yakalayabilirsiniz.
      Çünkü şanzıman 5 ileri. Zaten çoğunlukla LPG ile kullanılan bir araç.
      İyi sürüşler

      Sil
  8. Hocam yazınız çok detaylı ve istifadeli olmuş. Ben de honda city es 2010 veya 2011 almayı düşünüyorum. ESP tamamen mi yok ve olmaması ne gibi bir dezavantaj sağlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen yok.
      Yapılacak ani manevralarda ESP olursa araç kendini toparlar,
      fakat olmadığı için bu iş tamamen sürücüye kalıyor.
      Tabi bu belki de kullandığınız süre boyunca belki de bir kere başınıza gelecek veya gelmeyecek.
      Normal bir kullanımda ESP'yi, olağanüstü durumlar hariç aramazsınız.
      İyi Sürüşler

      Sil
  9. Honda city trigeri kayışmı yoksa zincirmi?

    YanıtlaSil
  10. erhan bey aracım hında city 2009 model ve lpg'li. Aracım gaz da giderken uzun yolda benzinimin de azaldığını görüyorum bir müddet sonra gösterge eski haline dönüyor bunun sebebi ne olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu birçok araçta olan durum. Yakıt şamandıranıza bir baktırmanız veya LPG ustanızın kontrol etmesini istemeniz lazım. İşi bilen LPG ustaları bunu rajatlıkla anlayıp varsa çözümü uygulayacaklardır(Takribi 100-150 TL arasıdna bir masrafı olmalı).
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Kursat bey merhaba. O problemi cok arastirdim. Abimde oto tamircisi. Oncelikle sunu belirteyim araclarimiz digital şamandra. Siz lpg dede surseniz benzin yakiyormus gibi algiliyor. Normalde lpg sistemine takilan bir role bu isi cizmekte. Fakat bu citty ve jazz larda gecerli degil deponuzu hep full olarak birakmanizi tavsiye ederim. 4 ayda 1 sefer benzini fulluyorum maksimum 35 tl benzin aliyor

      Sil
    3. Teşekküt ederim

      Sil
  11. Erhan bey merhaba eski kasa honda cityi almayi dusunuyorum otomatik vitesi tutuluyor mu bide 5 ileri mi vitesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihat Bey merhaba,
      Eski kasa City'de Honda Jazz'da da kullanılan CVT sistem kullanılıyor.
      Son derece sorunsuz ve vites geçişlerini hissettirmeyen bir sistemdir. Tavsiye ederim.
      Tutulma konusuna gelince,
      alacağınız araç gerçekten temiz ve düşük km'li ise, satmak istediğinizde satamama gibi bir durum söz konusu olmaz.
      Şimdiden hayırlı olsun.

      İyi Sürüşler

      Sil
  12. 2009 city es manuel vites 65.000 de fiyat 38.000 tl...sizce makulmü acaba erhan bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilometre güzel, tramer kaydı da temizse(2-3bin TL normal), 37bin TL güzel rakam olur.

      İyi Sürüşler

      Sil
  13. erhan bey motor hacmi 1336 geçiyo...bazı araçlarda bu 1390 geçiyo...bu aracın 1.4 olmasını değiştirirmi...yani 1.3 mü oluyo bu araç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normaldir.
      Bahsettiğiniz araçlar 1.4 motordur. İfade edilen değer geçildiği zaman bir üst banda taşınır.

      1.6 araçlar da 1590cc vb. şeklinde olurlar ama 1.6 diye geçerler. 1601 olduğu an 1.8 diye geçerler.

      İyi Sürüşler

      Sil
  14. bu arabanın en cok tutulan modelı hangısı cıty ıcın soliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşük km'li Otomatik Vites ES modelleri en çok tutulanlardır.
      Manuel ES'ler de Lpg uyumu sebebiyle tutulan modeldir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  15. Erhan bey otomatik vitesli es lerin lpg uyumu yok mudur. Manuel ile farki nedir. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yanlış anlaşılma oldu sanıyorum, manuel ve otomatik de aynı motor kullanılıyor ve ikisinin de LPG uyumu iyi.
      Otomatik ve manuel diye ayırt etmemin nedeni, Otomatik olanın manuele göre daha fazla yakıt tüketmesi.
      Ama konfor bakımından otomatik herzaman bir adım önde.
      İyi Sürüşler

      Sil
  16. Çok güzel bir yazı bilgilendirmeleriniz için teşekkürler,yeni kasa City otomatik vites araçların bakımları hakkında bilginiz var mı acaba?ayrıca yedek parça konusunda sıkıntı yaşar mıyız?civicle yürüyen ve motor akşamda aynı parçalar söz konusu mu teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bahadır Bey.
      Bakım konusunda ekonomik bir araç. Ülkemizde Honda yaygın bir ağa sahip. Parça ve usta sorunu yaşamayacağınız bir model. Konusunda uzman Özel servisler de bir hayli fazla. Oralarda bakım konularını daha ekonomik olarak yaptırabilirsiniz.
      Civic değil ama Jazz modeli ile birçok parça ve platform aynı...
      İyi Sürüşler

      Sil
  17. selam Erhan bey 2009 yeni kasa city e sahibim bu araç triger kayışlı mı zincirli mi birde bu araçların bakımı kaç binde yapılması gerekir teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MErhaba,
      Trigeri Zincirli sistemdir.
      Aracın periyodik bakımlarını her 15bin km'de bir yaptırmanız öneriliyor. Benim kendi fikrim, hangi araç olursa olsun 10bin km'de bir bakım yaptırmak gerektiği yönünde.

      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Erhan bey bilgi sahibi olduğunuzu görüyorum benim honda city otomatik aracım 2007 araçta durmak üzereyken titreme başlıyor duyduğumda bazen araçta vuruntu başlıyor kalkarkende araçta gaz vermeden kalktığımda titreyerek kalkıyorum devir dalgalanması yapıyor arasira buji deyişti gaz kelebeği temizlendi şanzıman yağı deyişti sorun gecmedi neden olabilir

      Sil
    3. Merhaba,
      Volant bitmiş veya çatlamış olabilir. İyi niyetli bir şanzımancıda bir kontrol ettirin. Volant sorununa benziyor.
      İyi Sürüşler

      Sil
  18. city es'in diğer modellerinden farkı nedir (elite vs...) detaylı yazabilirmisiniz. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Hız Sabitleyici,
      Otomatik Klima,
      USB girişi,
      16' Çelik Jantlar...

      İyi Sürüşler

      Sil
  19. Hayırlı günler erhan bey
    İzmir den sitenizi ziyaret ettim ve güzel bilgiler aldım.Bende Honda city ES 2010 model var.Aracı aldığımızda bridgestone 185/55/15 açılı lastiğini kullanıyorum.Bu araçta lastik tel kopartma gibi basit hatalar var.Abartısız soyluyorum her yıl ıkı uc sefer tekerlek değiştiriyorum.Şunu sorucam bu janta hangi marka daha uygun olur performansı etkılemıycek bi lastik ne tavsiye edersiniz.Birde bende ilk çıkan 2008 model otomatik LS modeli vardı sehir dısı yolculugumda yokuslarda cekıs duşuyor hani performans olarak 1.6 motor şart die düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Teşekkür ederim.
      185/55/15 yazmışsınız. Bu aracın orijinal jant ölçüsü 16 inç'dir. Eğer yanlış yazmadıysanız ve 15 inç ise, sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.
      Yine bir diğer sebep de, jantın yamukluğu olabilir. Ona rot ayarı ile birlikte baktırmanız gerekir.
      Ben sıfır Pirelli Cinturato kullanmış ve memnun kalmıştım. Size de öneririm.

      Araç çok ağır olmadığından gücü aslında yeterli düzeyde. Ama uzun yolculuklarda bagaj ve araçtaki kişi sayısı da fazla ise, bir miktar rampalarda sorun yaşamanız normal. Dediğiniz gibi 1.6 olsa daha iyi olurdu.

      İyi Sürüşler

      Sil
  20. Merhaba Erhan bey ben de city 2009 LS modeli var bu araç rolantide çalışıyorum iken direksiyon da git gelli bi titremeler oluyor bunun sebebi nedir acaba teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,
    Gaz kelebeği temizliği yaptırın ve rölanti ayarınızı bir kontrol ettirin. Muhtemelen bunlardan kaynaklı bir dalgalanma ve titreşim mevcut aracınızda.

    İyi Sürüşler

    YanıtlaSil
  22. İyi aksamlar
    2009 honda city otomatik es modelini alacagim 2. Eli kuvvetlimi.tutuluyormu birde nedenburetimi durdu.yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  23. merhaba ;
    2008 LS model aracımda 70 km hızla giderken bir titreme oluyor. bu hızı geçince veya düşünce bu titreme ortadan kalkıyor. birde ilk frene bastığında araçta titreme oluyor. sebebi ne olabilir.
    yardımcı olabilir misiniz. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Sırasıyla yaptırmanız gereken kontroller aşağıdaki gibidir. En ekonomik çözümden başlayarak bu sıralamayı yapıyorum. Her maddeden sonra deneyin, çözülmezse sonraki maddeyi uygulayın;
      1.Lastiklerin havalarını kontrol edin, hepsinin eşit olduğundan emin olun. Lastiklerden birinin içinde yabancı madde olmadığından(tamir kiti köpüğü vb.)emin olun.
      2.Lastiklerin balans ayarına baktırın.
      3.Rot ayarına baktırın.
      4.Fren disklerinin yıpranmamış olduğundan emin olun.
      Bu 4 sebep dışında bu sorun ortaya çıkmaz.

      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Teşekkürler .

      Sil
  24. Merhaba erhan Bey kolay gelsin
    2010 city otamatik es 83000km de sol arka çamurluk değişen 40000 tl nasıl çok mu birde bunlarda şanzıman yağı kaç bide bir değişmeli ve nr kadar masrafı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Rakam yüksek. Yorum yazdığım gün itibariyle 37,5 uygun görünüyor.
      80bin km'de bir değişmelidir.

      Sil
    2. Yetkili serviste ortalama 300TL civarında tutar değişim.
      İyi Sürüşler

      Sil
  25. Erhan bey merhaba HONDA CİTY lerin dış görünümünü çok beğendim .ES veya LS hangisini tavsiye edersiniz. 2011 model düşünüyorum .Yakıt konusunda hangisini tavsiye edersiniz.yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Muhtemelen beğendiğiniz model ES yani spor görünüme ve yüksek donanıma sahip modeldir. İncelemesini yaptığım aracım da ES modelidir.
      Bulabildiğiniz sürece ilk tercihiniz ES modeli olmalıdır.
      Yakıt konusunda aralarında bir fark olmaz. ES alırsanız daha spor ve daha donanımlı bir araca sahip olmuş olursunuz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  26. Merhaba faydalı bilgiler için teş edr. 2011 ES otomatik tramersiz kazasız boyasız 65000 km için 42000 TL nasıl acaba.

    YanıtlaSil
  27. merhaba erhan bey 2009 cty es otomatik vites kullanıcısıyım. 185/55/16 lastiğe sahip aracımın jantlarını değiştirmeden 205 lastik takabilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Takılabilir fakat şu detaya mutlaka dikkat etmeniz gerekir, aksi halde yakıtınız çok artar ve kadranda ki göstergeler doğruyu göstermez.
      Tabanı 205 yaptığınızda, yanak ölçüsünü de 55 değil, 50 yapmanız gerekir.
      Sonuç olarak sağlıklı olması açısından, daha geniş ebata geçecekseniz doğru ölçünüz;
      205/50/16
      Yol tutuşunuz artar...
      İyi Sürüşler

      Sil
  28. erhan bey merhaba. 2010 model yeni kasa city 1.4 es alıcam inş pazartesi. araç 55 binde istanbul şile arası kullanıcam daha çok. lpg taktırmalımıyım üzermi beni benzin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MErhaba,
      Şimdiden hayırlı olsun, güzel bir araç alıyorsunuz.
      Güzergahınız gayet güzel, City'nin sevdiği yollar.
      Trafik olmazsa üzmez fakat trafik olursa bir miktar üzebilir.
      En iyisi, ortalama 1 ay kadar kullanın, araca alışın. Akabinde yakıta bakıp karar verin. Bu süre sonunda 100km'de 7 litrenin üzerinde tüketiyorsanız LPG taktırabilirsiniz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  29. Merhaba erhan bey.yeni honda city 2010 modelin 83 hp olanı varmı yoksa hepsi 100 hp mi.teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ramazan Bey,
      2009'da kasa yenilendi ve 100Hp oldu. Öncesi kasa 83Hp'dir.
      Birebir Honda Jazz motoru mevcuttur.
      İyi Sürüşler

      Sil
  30. Merhabalar erhan bey 2010 honda city lerin hepsi 100 hp mi yoksa 83 hp olanı varmı.bugün birtane 2010 model honda city beğendik ve ezpere soktuk normalde 83 hp olduğunu söyledi ve testtede 80 hp çıktı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bir yanlışlık vardır. 2009da kasanın yenilenmesiyle birlikte 100Hp oldu.
      İyi Sürüşler

      Sil
  31. 2009 City eş araç aldım 33.500 tly otomatik 145000 klm. Tiriger zinciri kaç binde değişmeli bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aracınız hayırlı olsun.
      100bin civarında baktırmakta fayda var durumuna.
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Bilginize cok tesekkür ler ama aracim sehir ici 100klm 15 litre yakiyor yaglarini sibop ayari boz kelebegi temizligi yaptirdim yinede dusmedi egzozdan çiğ yakit gibi sivi geliyor bujileri degistirmeyi dusunuyom siz ne dersiniz

      Sil
    3. Buji değişimi de yarar sağlayabilir.
      Soğuklar geçince de bir miktar azalacaktır.
      İyi Sürüşler

      Sil
  32. Merhaba Erhan Bey
    2010 Ciyy ES aldım.Yalnız bir sıkıntı yaşıyorum.D de kullanırken ilk çalıştırdığımda Arıza uyarı lambası ile beraber vites geçişinde sıkıntı yasaniyor.Sonra duzeliyor.İki kere boyle oldu.Bayramdan sonra ustaya gösterebileceğim.Böyle kullanmamda bi problem olur mu sizce, bir de sebebi ne olabilir.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Park ettikten sonra stop ederken vitesi P moduna alıyorsunuz,
      aynı şekilde P modunda aracı çalıştırıyorsunuz, hareket etmek istediğiniz de D moduna alıp gidiyorsunuz değil mi?

      Sil
    2. Evet Erhan Bey, sanırım P'den D'ye R üzerinden hızlı geçtigim için oluyor.

      Sil
    3. Muhtemelen ondan olabilir. Otomatik vitesli araçlarda araç tam olarak durduktan sonra vites kolunu hareket ettirmek gerekiyor.
      Kullanıma biraz daha özen göstererek gözlemleyin, hala devam ediyorsa güvendiğiniz bir yere gösterin.
      İyi Sürüşler

      Sil
    4. Özel serviste cihaza baglattım, GAZ KELEBEĞİ arızası verdi.Usta daha önce parçanın sökülmüş olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi.Ama hala tereddütteyim, acaba sorun başka yerden mi kaynaklanıyor diye.İyi günler.

      Sil
    5. Başka bir yere daha gösterin bence...
      İyi Sürüşler

      Sil
  33. 2007 1.4 sport Manuel vites nasıl dir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Gayet ekonomik, LPG ile de uyumlu bir motor.
      Tavsiye ederim.
      İyi Sürüşler

      Sil
  34. Merhaba ben 2006 model otomatik Honda City kullanıyorum. Şanzımanindan çok memnunum. Yeni kasa otomatik City almayı düşünüyorum. Yeni kasalarında şanzımanı cvt mi? Şanzımanindan sıkıntı yasatir mi tavsiye eder misiniz ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yeni kasada 5 ileri Tam Otomatik şanzıman mevcut.
      Gayet konforlu ve sorunsuz bir şanzıman. Honda genel olarak hep sorunsuz şanzımanlar kullanır. Memnun kalırsınız.
      İyi Sürüşler

      Sil
  35. Merhabalar Erhan Bey,
    Honda City alacak arkadaşlar için çok güzel bir yazı olmuş,emeğinize sağlık.
    Hocam ben Ankara'da oturuyorum uzun süredir araç bakıyorum Honda City gerçekten güzel bir araç 45 bin civarı bütçem var. Ankara'da 1.4 ES 2009 Model 85.000'de temiz bir araç 43.500 pazarlık payı var. Başka araba yok bu fiyatta nedersiniz değermi bu fiyata?
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim.
      Açıkcası ben tüm araçlarımı f/p ekseninde aldım ve almaya devam ediyorum. City çok güzel bir araç fakat 45bin'li rakamlar onu f/p ekseninden çıkarmış olur.
      Rakam bana yüksek geldi. Bahsettiğiniz araç 40-50bin km'de olsa bir nebze kabul edilebilir ama psikolojik sınırı da geçmiş.
      Yine de karar sizin.
      İyi Sürüşler

      Sil
  36. Erhan bey merhaba şimdiden teşekkürler 2010 model city almak istiyorum otomatik sanzıman cvt mi bide 55000 km ls modeli için 37000 tl nasıl sizce hep mazda baktım city kısmet işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Şanzıman CVT değil, tam otomatik. Eski kasalarda CVT mevcuttu.
      Gönül isterdiki ES olsun ama km güzel olduğu için alınabilir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  37. Erhan bey merhaba şimdiden teşekkürler 2010 model city almak istiyorum otomatik sanzıman cvt mi bide 55000 km ls modeli için 37000 tl nasıl sizce hep mazda baktım city kısmet işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fuat Bey,
      Bahsettiğiniz araç Tam otomatik şanzımana sahip. CVT değil.
      Ama CVT kadar konforlu bir şanzıman.
      Rakam km'yi göz önüne alınca normal görünüyor.
      İyi Sürüşler

      Sil
  38. Erhan Bey,
    Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Bende 2008 model City LS var, üzerinde 2-3 yıldır kullandığım Atiker-Wentgas LPG var. Son zamanlarda vites-rölanti-enjeksiyon bobini gibi sıkıntılar yaşatmaya başladı. Araba daha 80 binde. Rölanti ayarlayıcısı temizlendi, iki defa bobin değişimi oldu. Sübap ayarı, şanzıman yağı değişimi (2-3 defa) sorunu çözemedik. Bu arabanın üst kasası olan 2009 ve üstü modellerde buna benzer bir problem yaşar mıyız? LPG için BRC'nin City için özel bir modeli varmış, bu doğru mu? Doğru ise bunun modelini nasıl öğreniriz? Niye soruyorum, bi tane üst kasa buldum, bendekini satıp onu almayı planlıyorum, üzerinde BRC var dediler, ancak modeli ile ilgili bilgi alamadım. Daha sonra bobin problemi çıkartır mı bu model de?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Maalesef ki bu tarz problemleri LPG’li tüm araçlarda yaşayabilirsiniz. Yeni olduğu için belki daha az ihtimal ama yok diyemeyiz. Çünkü ben LPG’ye karşıyım. Araçlar da bir şekilde sevmiyor bu yakıtı.
      Eğer fazla km yapıyorsanız dizel bir araç bakmanızı öneririm. Hem daha güçlü, daha ekonomik ve sorunsuz bir aracınız olmuş olur.
      İyi Sürüşler

      Sil
  39. Erhan Bey çok yakın bir arkadaşım 2009 manuel boyasız 110 bin de es modeli Honda City arabasını bana 32 bin tl ye vereceğini söyledi fiyat nasıl? bir de bu aracı alsam km 150 binlere geldiğinde satışta ya da arıza bakımından motorda herhangi bir sorun yaşar mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, rakam çok cazip.
      Dediğiniz gibiyse hemen alın.
      Km arıza ilişkisini Honda'da yaşamazsınız. Km yükseldikçe fiyat bir miktar düşer ama siz çok hesaplı alacağınız için sizi etkilemez.
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Bugün öğrendim araçta sol arka çamurlukta ve sol kapının bir kısmında boya varmış bu şartlarla birlikte bu arabanın ederi nedir?

      Son olarak da başka bir arkadaşımda 2009 1.6 Multijet 120 hp Fiat Bravo var 115 bin km de bu aracın fiyatı da city civarında sizce hangisini tercih etmeliyim ikiside full araçlar

      Sil
    3. O kadar boya fiyatı çok fazla değiştirmez.
      Fakat bahsettiğiniz araç temizse Bravo'yu tercih etmenizi öneririm.
      Bir dönem benzinlisini kullanmış çok memnun kalmıştım;
      http://otomobiltestgaraji.blogspot.com.tr/2015/11/fiat-bravo-14-t-jet-sport-style-dualogic.html
      İyi Sürüşler

      Sil
    4. Erhan bey öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler

      Bahsettiğim Bravo Manuel,oldukça bakımlı ve hatasız..Fiyat olarak 35 dolayında olacak (Belki bir ihtimal 34) Bu aracın 2.elde cansızlığı her yerde söyleniyor..
      Bravo incelemenizi okuduğumda araçtan oldukça etkilensem de bu aracın ileride satarken çok ciddi değer kaybından ve uzun süre satamamaktan çekince yaşıyorum

      Sizce bu fiyat bu aracı almak için makul mu?
      Motor sıkıntısız bir motor mudur?
      Son olarak da 2.eli hakkında ne düşünüyorsunuz

      İlginiz için çok saolun

      Yavuz Selim Başkaya

      Sil
    5. Yavuz Selim merhaba,
      Ülkemizde Otomotiv piyasası yükselen bir trendde ilerliyor.
      Bu yükseliş öyle tahmin ediyorum ki daha 3-5yıl sürecek.
      Bu sebeple aracı satamam gibi bir kaygınız olmasın. Bakımlı olduğu sürece üstelik bir de dizel se mutlaka satılacaktır. Bu kaygılarınız bir yana, zaman içinde primlenip karlı dahi satabilirsiniz.
      34'e çok küçük A sınıfı araçlar kol gezerken, Bravo o rakamlar için çok çok iyi bir araçtır.
      İyi Sürüşler

      Sil
  40. Merhaba, ilandaki araç alınabilir mi, fiyatı uygun mudur. saygılar.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2009-model-otomatik-vites-kazasiz-orjinal-59-bin-km-de-345043614/detay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      İlandaki araç LS paket.
      Dolayısıyla bu rakam oldukça yüksek. Benim nazarımda max 36.5
      İyi Sürüşler

      Sil
  41. Selam erhan bey tup takildigi zaman benzin deponuz her zaman ful olsun demissiniz butun city ler icin gecerli bu soylediginiz ariza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Tüm hepsi için geçerli. Oradaki püf nokta, kadran yanılsamaları vb. için yapılmış bir yorum.
      Eğer aracınızda bu tarz olan yakıtı yanlış gösterme sorunu yoksa fullemenize gerek olmaz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  42. Merhabalar
    Bende bu araci almayi planliyorumda fakat motorun 1.4 olmasi beni tedirgin ediyor fazla performans duskunu degilim ama aracnda bayilip kalmasini istemem kasa buyuk gibi ayrica bubarac 7ileri degilmiydi yanlismi biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Araç 1139Kg. Çok ağır bir araç değil. Bu sebeple üzerindeki motor yeterli düzeyde. Eski kasa CVT şanzımanda 7 ileri vardı. Yeni kasa tam otomatik ve 5 ileri şanzımandan oluşuyor.
      İyi Sürüşler

      Sil
  43. erhan bey honda city 2011 es modellerinin orjinalinde multimedia ekran varmıydı? yani üretimde . varsa olmayan araçlar için nereden temin edilebilir. yoksa da hangi model marka uyumlu ve sorunsuzdur ? eger sonradan taktırmak istersek bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz rica etsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Bey merhaba,
      Orijinalinde multimedya ekran yok.
      Yurt dışı siteleri inceleyip örnek modul bulabilirsiniz.
      Ya da, iyi bir müzik sistemcisine gidip bizzat deneyerek, gerek görsel olarak yakışan, gerekse kalite konusunda uyumlu bir model edinebilirsiniz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  44. Erhan Bey Merhaba
    2010 model otomatik city ls aldım (14.000 km de). Bir aydır kullanıyorum şehir içinde 46,7 tl yakıyor. Ortalama yakıt tüketimi 8.3 lt oluyor. Erzurumda yaşıyorum. Genellikle yoğun trafik olmuyor. Sizce yakıt tüketimi normal mi. Yaptırmam gereken bakımı Olabilir mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Aracınız hayırlı olsun. Kazasız sürüşler dilerim.
      Bir süre sonra araca biraz daha alıştığınızda bir miktar daha düşecektir düketim. Yalnız 5-6lt'ye kadar düşmeyecektir.
      Eğer çok kullanacaksanız LPG öneririm. Bu motor lpg ile uyumlu.
      Eğer periyodik bakımı yapılmamışsa onu yaptırabilirsiniz(filtrelerin yenilenmesi bir miktar azaltır yakıtı).
      İyi Sürüşşer

      Sil
  45. Selamun aleykum, Gerçekten çok faydalı oluyorsunuz. Emeğinize sağlık Erhan bey.


    Ben henüz üniversite mezunuyum ve arabaya ihtiyacım var. Kaliteli arabadan da vazgeçmek istemiyorum. Toyota yaris var ancak bütçem onun eski kasasına yetiyor, o da hoşuma gitmiyor. Honda city 123 bin km, 1.4 sport Manuel 2007 ve hasar kayıtsız. Bir iki karış boya var. 27.500 fiyatı var. Bunun ederi nedir. İlk defa araba sahibi olacağım nasipse. Ve arabanın piyasasının olmadığı ve parçalarının pahalı olduğu söyleniyor. Sizin bu konudaki engin trcrübelerinizi almak istiyorum. Özenerek Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-honda-city-356380573/detay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhammed merhaba kardeşim,
      Bahsettiğin 2007 model 1.4 Sport o fiyata tam bir f/p aracı diyebilirim. O fiyatlara bu kalitede araç kalmadı ne yazıkki...
      Piyasasının ve yedek parçasının olmadığı tam bir şehir efsanesidir. Araç temizse her zaman alıcısı bulunur ve periyodik bakım dışında parça ihtiyacı zaten minimum düzeyde olan bir araç ve marka.
      Hayırlı olsun.

      İyi Sürüşler

      Sil
  46. Erhan Bey selamlar,
    Ankarada 2009 model 103 bin kmde otomatik ve LPG'li bir araç buldum, arabada navigasyonlu multimedya cihaz da var. Değişen boyanan parça yok, arabaya da baktırdım. Fiyat olarak 38,5'a anlaştık. Sizce orjinal bir araç için bu tutar iyi midir? İlan da bu:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-vera-dan-2009-honda-city-1.4-es-otomatik-lpg-li-boyasiz-356332759/detay/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Boyasız ve aksesuarlı oluşu birde LPG masrafınızın olmayacak olması fiyatın kabul edilebilir olmasını sağlıyor.
      Hayırlı olsun.

      İyi Sürüşler

      Sil
  47. Merhaba Erhan bey
    Size bir sorum olacak.2009 Es modelleri icin harici olarak park sensoru, yağmur sensörü ve far sensörü takilabilinir mi uyumlumudur ve sorun yaşar mıyız ?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Park sensörü rahatlıkla takılabilir.
      Far ve yağmur sensörü için ise oldukça iyi bir işçilik gerekir. Araçta ilgili tesisatlar var diye biliyorum. Sadece ilgili sensörlerin alınıp doğru şekilde montajı ile kullanılabilir hale gelebilirler.
      İyi Sürüşler

      Sil
  48. Merhaba 2009 ve üstü model otomatik city arıyorum tavsiye edebileceğiniz araç varmı

    YanıtlaSil
  49. Merhaba araba almak istiyorum bütçemiz 26000 civarında honda city lerin fiyatları uygun https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-arda-dan-2008-honda-city-1.4-confort-tam-otomatik-f1-lpg-li-365563677/detay bu adresteki araba için ne dersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Gayet güzel görünüyor. Ekspertiz yaptırdıktan sonra ciddi bir kusuru yoksa alabilirsiniz, rahat ve güzel bir araçtır.
      İyi Sürüşler

      Sil
  50. Merhaba Erhan bey bu linkteki arabayı almayı düşünüyoruz yaklaşık 4 bin tl hasar kaydı çıkıyor fiyatinada en 28.500 diyor sizce nasıl alınır mı ? Bide eş modeller nasıl https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-aksay-dan-honda-city-es-1.4-85hp-benzin-lpg-356976584/detay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu kriterlere göre fiyatı biraz yüksek geldi bana...
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Peki fiyatı size Gore ne kadar olmalı

      Sil
    3. Maksimum 27,5 Mehmet kardeşim.
      İyi Sürüşler

      Sil
    4. Teşekkür ederim Erhan bey

      Sil
  51. 2006 76000km honda citiy sahibiyim tüp taktırmayı düşünüyorum atiker önerirmisiniz teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Atiker veya BRC arasında seçim yapabilirsiniz.
      Hangisini seçerseniz seçin, iyi bir işçilik uygulanmasına dikkat edin. Başında durun, dolum kapağını benzin kapağının içine koydurmaya çalışın.
      İyi Sürüşler

      Sil
  52. 2009 model Es city sahibiyim. 120bin km de. Atiker lpg li. Yeni aldim ve bakimlarini yeni yaptirdim
    Özellikle yokusta dizel motor kullaniuormuscasina ses geliyor.Duz yolda ise 20-30 km de iken bu sesi yapıyor. Sizce neden olabilir?

    Bir de suspansiyonlarin airi sert oldugunu dusunuyorum. Hangi kucuk tumsekten gecsem iceri asiri ses aliyor ve pat pat sesler geliyor.

    Hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
  53. Merhaba Hasan Bey,
    Uzak doğu otomobillerinde ki süspansiyon sertliği klasik olarak maalesef ki bu araçta da mevcut. Kayınpederim bindiğinde bu arabanın süspansiyonları patlak mı diye soruyordu her seferinde :)
    O konuda yapabileceğiniz tek şey, yumuşak hamurlu bir lastik kullanmak(michelin vb.) bu sayede bir nebze sertliği hafifletebilirsiniz.
    1.4 motor aslına bakarasanız bu araca bir gömlek küçük geliyor, zorlanmalarda bu sebeple biraz sesli çalışabiliyor. Fakat anladığım kadarıyla sizde farklı bir durum da olabilir. Hava filtresinin yerine tam oturup oturmadığını bir kontrol ettirin, lpg ayarlarını bir kontrol ettirin. Tamam sesli bir araç fakat rahatsız edici boyutta olmamalı.
    İyi Sürüşler

    YanıtlaSil
  54. erhan bey 2010 city es sahibiyim. Hava,Yağ filtresi, Motor yağını balataları, radyatör suyunu değiştim arac daha cok yakmaya başladı 7.5 - 8 görürken uzun yolda 10 dan aşşağısını göremedim. Bugğn kısa mesafede 13.5 gördüm ekranda bakımdan sonra az yakması gerekirken normalmidir boyle olması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaş merhaba,
      Ben bunu havaların soğumasına bağlıyorum. Bir de kısa mesafe de motor yeterince ısınamadığı için fazla yakar bu normaldir.
      İlave olarak eğer çok km yapan biriyseniz LPG öneririm bu araç için. Çünkü maalesef az yakan bir araç değil, neden değil, çünkü tam otomatik ve şanzımanı oldukça konforlu, haliyle bu konforun da bir bedeli oluyor.
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Eyvallah adaş sağolasın :) 7.5 - 8 lere geldi araç biraz ısınınca motor. fazla kullanmadıgım için direniyorum lpg taktırmamakta. Araç 54 binde bujileri değişsem biraz yararı olurmu yakıtta

      Sil
    3. Sanmıyorum olacağını,
      Yaza doğru daha iyi değerler yakalarsınız...
      İyi Sürüşler

      Sil
  55. Merhaba Erhan bey 2010 model Honda city es benzinli 53000 km de boyasız değişensiz 45000 tl fiyat Nasıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      43 bin gibi almaya çalışın...
      İyi Sürüşler

      Sil
  56. Merhaba Erhan bey 2010 model Honda city es benzinli 53000km de otomatik değişensiz boyasız 45000tl Nasıl fiyatı ?

    YanıtlaSil
  57. Erhan Bey,
    Ben bu aracın sıfırını getirtebilir misiniz diyerek Honda Türkiye'den talepte bulundum, şu ana kadar bir yanıt alamadım. acaba sizin aracılığınızla kalabalık bir güruh olarak talepte bulunsak sesimizi bu arkadaşlara duyurabilir miyiz? Veya bir öneriniz var mı şunu yapalım diye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Keşke öyle bir girişim sonunda başarılı olabilsek ama şu aşamada buna sıcak bakacaklarını düşünmüyorum. Çünkü şu sıralar Civic'in yeni modeli ile meşguller. Yeni yılla birlikte Turbo seçeneği piyasaya sunulacak. Bundan çok büyük beklentisi var Honda'nın. Bu beklentiyi City ile baltalamak istemezler. Onun yerine sizi Jazz'a yönlendireceklerdir...
      İyi Sürüşler

      Sil
  58. Merhaba kardeş . 2011 ls paket 82binde gaz yok ön ve arka tampon boyalı 39 bin bitecek gibi nasıl ? Bu arada araç beyaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi sayılır. ES olsa çok daha iyi olurdu.
      İyi Sürüşler

      Sil
  59. merhaba Erhan Bey
    ben ilk defa bir araba sahibi olacağım. 2008 model honda city elite almayı düşünüyorum şu an baktığım bir araba var 68 binde otomatik ve lpgli
    araç sahibi 31 bin lira istiyor
    benim kafama takılan tek mesele arabanın dış görüntüsü, acaba sizin bu konudaki fikriniz nedir
    vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle rakam gayet iyi. O paralara o tarz araç kalmadı. Görüntü çok iç açıcı değil evet ama oldukça işlevsel bir araç. Bagajı iç hacmi hepsi çok güzel. Belki karizmatik bir görünüşü yok ama f/p aracı. Eğer temizle alın keyifle binin derim.
      İyi Sürüşler

      Sil
  60. merhaba erhan bey bende 2007 honda city elit otomatik vites var yeni aldım araç seyir halindeyken vites değiştirebilirmiyim.Birde manuel nasıl kullanırım.Araç lpg de kullanırken frene bastığımda durduğu zaman rolantide düşme oluyor stop edecekmiş gibi boşa alınca normale dönüyor benzinde kullanırken sıkıntı yok neden yapar bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Direksiyonun üzerindeki F1 butonları ile vites küçültüp yükseltebilirsiniz.
      LPG filtresini temizletebilirsiniz eğer temizse iyi bir LPG ustasında ayarlarına baktırabilirsiniz.
      Son zamanlardaki aşırı soğuklar sebebiyle LPG'li araçlarda bu tip sorunlar olabiliyor...
      İyi Sürüşler

      Sil
  61. Merhaba değerli Abim,
    2010 model otomatik Ls paket city aracıma Es pakette olan ebatta 16 inch lastik taktirmayi düşünüyorum. Herhangi bir sıkıntı olur mu. Yetkili servisten bir kişi Es ile Ls nin süspansiyonlarinin aynı olmadığını bu nedenle tavsiye etmediğini söyledi. Ama bana inandırıcı gelmedi.
    Bir de araca lpg taktırmak istiyorum. Performansında hissedilir bir fark olur mu. Ayrıca en uyumlu lpg sistemi nedir? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
    Teşekkür ederim.. Ali

    YanıtlaSil
  62. İyi geceler erhan bey 2006 1.4 benzinli 93 bin km 32 bin istemiş en son ne olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamza Bey merhaba,
      Rakam güzel. Kazası vb. yoksa 30a alabilirseniz iyi yaparsınız...
      İyi Sürüşler

      Sil
  63. Merhaba Erhan bey aracımı S sport viteste sürekli kullanırsam sıkıntı olurmu S modda hız sınırı varmı birde seyir halindeyken D ve L vitese geçebilirmiyim.Teşkkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramazan Bey merhaba,
      Sürekli S modunda kullanabilirsiniz ama bunun sonucu olarak yakıt tüketiminiz artar. Onun yerine aracın zorlandığı yokuşlu yollarda kullanmanızı öneririm.
      Seyir halindeyken vites değişimi yapabilirsiniz. Bir sorun olmaz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  64. Erhan bey hayirli aksamlar kusura bakmayin rahatsiz ediryorum ama bi konuda fikrinizi alacam 2008 model 96 bin km de lpg si yok honda city elite arac almayi dusunuyorum 25 bin liraya pazarlik yaptik yanliz aracta 915 tlik hasar kaydi cikiyor ve 4 adet de tutar gozukmeyen kazasi var yarin araci expertize sokacam motor ve diger aksamlar normalin ustunde cikarsa almayi dusunuyorum yanliz demis oldugum fiyata bu arac alinabilirmi yoksa hic yaklasmayayimma ilerde bana sikinti yaratirmi cok kararsizim bu konuda fikirlerizi iletirseniz sevinirim. Tekrardan hayirli aksamlar tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Fiyat gayet iyi.
      Ekspertiz sonucunda büyük bir kazası vb. çıkmazsa gönül rahatlığı ile alın, bakımlarını yaptırın ve binin. Memnun kalırsınız...
      İyi Sürüşler

      Sil
  65. Cok tesekkur ederim erhan bey bilgileriniz icin

    YanıtlaSil
  66. Merhabalar Erhan bey Honda city 1.4 es/at 2009 model benzin&lpg otomatik vites 90.000 km de kazası ve değişeni yok. Fiyatı 42.500 TL diyor. Benim ilk aracım olacak. Yardımınız için teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle şimdiden hayırlı olsun ilk aracınız.
      Fiyat tam sınırda diyebilirim. Malum piyasa epey yükseldi ve 40'lı rakamlar kabul edilebilir hale geldi.
      Bahsettikleriniz dışında bir şey yoksa, 41'e ikna etmeye çalışın.
      İyi Sürüşler

      Sil
  67. Erhan Bey ilk önce yazınızı ve bütün soru cevapları okudum. yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

    2009 model 1.4 Es almayı düşünüyorum. Hem şehir içi hem de şehir dışı çok araç kullanıyoruz bu sebeple aldıktan sonra lpg taktırmayı düşünüyorum. Ankara içerisinde malum yokuş çok var, lpg taktırdıktan sonra herhangi bir zorlanma olur mu? km65bin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yeni nesik LPG sistemlerinde herhangi bir performans kaybı bulunmuyor. Yeterki ucuza kaçmayın ve uygulamada işçilik kaliteli olsun. Bilindik markalara yönelin herhangi bir sorun yaşamazsınız.
      İyi Sürüşler

      Sil
  68. Erhan bey merhaba bende 2007 otomatik honda city var yeni aldım hararet göstergesi yok aracın hararet yaptığını nasıl anlayacağım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aracınız Hayırlı olsun Ramazan Bey.
      Motor soğukken mavi bir ışık yanar. Motor çalışma sıcaklığına döndüğünde ışık söner. Motor aşırı ısındığında ise ışık kırmızı olarak yanacaktır. Yani kırmızı görmüyosan hararet yok demektir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  69. Merhaba Erhan bey 2007 model honda city 1.4 elit modeli benzin-lpg km 175000 de tavan hariç boyalı(küçük çarpma ve ciziklerden dolayi olduğunu söylüyor araç sahibi) hasar kaydı yok fiyat olarak ne yapar ve almamı onerirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Lpg'nin me zaman takıldığı önemli. İlk günden beri Lpg'li ise bu km'ler sorunlar yaratabilir.
      Ama son zamanlarda takılmışsa düşünülebilir.
      Rakam 24bin'den fazla olmamalı.
      İyi sürüşler

      Sil
  70. Erhan bey merhaba, İlk olarak mükemmel ötesi bir Honda City incelemesi yapmışsınız teşekkür ederim. Benimde 2009 otomatik city 1,4 es aracım var, gayet memmunum sadece Ankara dikmende oturduğum için yokuşlarda tam istediğim seriliği yakalayamıyorum. Tabiki Lpg takılı olmasındanda kaynaklı olabilir. Aceba motor yağı performansı arttırırmı? sizce hangi yağı kullanmalıyım? ve 90.000 bakımını yaptıracağım sizce Honda servisindemi yaptırmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Teşekkür ederim.
      90bin bakımında bujilerinizin durumuna baktırın.
      LPG ayarlarınızı kontrol ettirin.
      Filtreleriniz ve yağınızda yenileneceğinden bir miktar daha rahatlatırsınız aracı. Yokuşlarda F1'i kullanın, düşük viteste çıkın faydası olur.
      İyi Sürüşler

      Sil
  71. Merhaba Erhan bey ES model almak istiyorum ancak LS modelide var..
    Aralarındaki fark nedir ya da hangisini almalıyım yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      ES modeli daha yakışıklıdır :)
      Kliması otomatik dijitaldir, hız sabitleyicisi ve far/yağmur sensörleri vardır. Genel anlamda daha donanımlı bir araçtır ES. Eğer daha temizse ve imkanlar kısıtlıysa tabi ki LS'de düşünülebilir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  72. erhan bey bende es modeli manuel vites almayı düşünüyorum.41000tl değişen boya yok 63000km de tavsiye edermisiniz teşekürler.şu an ki arabam hyundai era arasındaki fark hissedilirmi? teşekür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyat iyi, km güzel.
      Alın memnun kalırsınız.
      İyi Sürüşler

      Sil
  73. merhaba erhan bey 2009 es otomatik ile cityci oldum birçok özelliğini yeni tanıyorum. far ve yağmur sensörü olduğunu bilmiyordum nasıl çalışıyor herhangi bir kontrol tuşu var mı far ve yagmur sensörü ile ilgilli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim.
      Sağ ve sol kolda Auto modunda olması yeterli.
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Tesekkur ederim erhan bey sayenizde city konusunda detayli bilgilere ulasiyoruz emeginize saglik. Araci iyi ki almisim diyorum . Kendini sevdirdi bana. Sehir icinde harika tadi var uzun yolda ve virajlarda sanirim yuksek olmasindan kaynakli surati sevmiyor.herkese kazasiz surusler dilerim

      Sil
    3. Teşekkür ederim . auto modu yok benimkinde solda far ve sis açıp kapatma seçeneği sağda silecek kolu fakat oto modu yok. es ler arasında fark olabilir mi

      Sil
    4. İlk parti araçlarda olmayabilir...
      İyi Sürüşler

      Sil
  74. Merhaba Erhan bey 2009 çity es otomatik araç almaya niyetlendim araç 90000 binde hiç gaz takılmamis park yaparken 5 parça toplam 6000. Kaydı var son 37500 konustuk uygunmu acaba araç içi dışı temiz gordum ..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Rakam uygun görünüyor. İyi bir ekspertiz sonrası alınabilir.
      İyi Sürüşler

      Sil
  75. erhan bey honda city 2011 es 1.4 otomatik kullanıcısıyım. biliyosunuz üzerinde 185/55 r16 çapında lastikler var. bu ebatlarda çok fazla seçenek yok piyasada sizce yakıtında bir miktar artabileceginide düşünürsek ebatı ne kadar artırabilirz. yani güvenli marjımız ne kadardır sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 205/50/16 yapabilirsiniz.
      Yol tutuş bariz şekilde artacak(ki bu aracın ihtiyacı var), yakıt miktarı bir tık yükselecektir...
      İyi Sürüşler

      Sil
  76. Merhaba Erhan bey
    İlk aracımı alma niyetindeyim 2011 1.4 es model otomatik araç 30000 küsür kilometrede.. aracı 36000-37000 gibi bi fiyata alabiliyorum. Fakat aracın 7000 liralık hasar kaydı var. Araç DOD ikinci elde DOD kendi ekspertizini yaparak aracı 35000e aldığını biliyorum. Hasar kaydında ön tampon ön kaput ve radyatör var motorda hasar olmadığı gözüküyor. Sizce aracı almalıymışım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      2011 ve o km bir de fiyatı göz önüne alındığında mutlaka alınması gereken bir araç diye düşünüyorum. 7bin liralık hasar araç üzerinde tahmin edilenden daha küçük bir işlem yapıldığı halde de çıkmış olabilir (Yetkili servislerde tamirat işlemleri epey bir yekün tutuyor).
      Alın, memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.
      Cevap geç olduysa kusura bakmayın lütfen.
      İyi Sürüşler

      Sil
  77. merhaba Erhan bey 2007 honda city otomatik vites aracıma hangi numara motor yağı kullanmam gerekir.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Km'niz düşükse yani 100bin km altındaysa genellikle 5w30, daha yüksekse 10w40 kullanılabilir...
      İyi Sürüşler

      Sil
  78. Merhabalar, tum yorumlari bastan asagi okudum, emeginize saglik, ustadim bende 2008 city manuel comfort var, kazasiz ve temiz, 75000 kmde sorunsuz kullaniyorum,yakit desen inanin neredeyse yakmiyor, sorularim sunlar;1. Yeni kasa citynin tipini cok begendm biraz da otomatik kullanmak istiyorum, sence uzerine ekleyip ES alsam mutlu olurmuyum kaca satip kaca almaliyim , 2. Bendeki lastikler yedek dahil 175/65/r14..bu lastikleri City es e uyarlayabiliyormuyuz? Tesekkur ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kendi aracınızı 35 civarına satabilirseniz, üzerine 5 bin lira civarında ekleyip ES otomatik modeline geçebilirsiniz. Yalnız yakıt tüketiminiz gözle görülür şekilde artacaktır.
      Onun dışında ki her konuda artısı olacaktır.
      Bu lastikleri yeni City'ye uyduramazsınız. Ölçüler tamamen farklı.
      İyi Sürüşler

      Sil
  79. selamlar bilgiler için teşekkür ederim.2008 model cıty elit almayı düşünüyorum f 1 şanzıman deniliyor. tam otomatikmi yoksa yarım otomatikmi bu araç.
    ikisinin arasındaki farkı anlayabilirmiyim.105000 km de bir aracı ikinci el otomatiğini tavsiye edermisiniz.teşekür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      F1 özelliği, şanzıman türünden bağımsız olarak bir fonksiyon aslında. Yarı veya tam otomatiklerde olabiliyor.
      Eski kasa City'de cvt şanzıman mevcut. Yeni kasada ise tam otomatik mevcut. İkisin de de F1 özelliği mevcut.
      Honda araçlar için 100bin km yüksek bir değer değildir. Yeterki periyodik bakımı düzenli yapılmış olsun. Rahatlıkla alabilirsiniz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  80. Erhan bey merhabalar, 2009 ls 70k 36.500 servis bakimli 4-5 parca yanlar boyali almayi dusunuyorum, yorumlariniz sayesinde kararim netlesti, yanliz bir cekimcem var dik yokuslu bir yerde oturuyorum, suanki manual aracimla komprasor fren karisik iniyorum inerken, otomatik city de bu durum fren veya sanzimanda bi sikinti yaratirmu eski otomatikler gibi sabit 1-2 vites modlari varmi.bu aracta? Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Vitesde "S" modeu mevcut. Yokuşlarda bu modu kullanırsanız araç daha geç vites büyütür bu da yokuşu daha rahat çıkmanızı sağlar.
      İyi Sürüşler

      Sil
  81. Merhaba Erhan Bey Bloğunuz gayet derecede başarılı. Tebrik ediyorum.

    2009 otomatik City sahibiyim. 136binde. Şanzıman yağı kaç km de değişmeli acaba? Vites geçişleri nde hiçbir sorunum yok ama malum erken müdahale hayat kurtarır.
    Bir de triger zincirinde seyir halinde değil ama biraz sert kalkışlarda (sanki) esnemiş zincirin muhafazasına sürtme sesi var 3-4 saniye. Zincirin ömrü 250bin civarı diye biliyorum. Ne onerirsiniz.
    İyi seyirler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Şanzıman yağı için max 100bin km'de bir değişim öngörülüyor.
      Zincir ömrü kullanıma bağlı olarak da değişebiliyor, işinin ehli bir usta onu ölçerek sorun olup olmadığını anlayabilir.
      İyi bir yerde her ikisine de baktırabilirsiniz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  82. Merhaba Erhan bey 2009 model yeni kasa es düz vites 71.000 de ilk sahibinden Honda city aracımı satmak istiyorum fiyat olarak kaç paraya satmak gerekiyor aracımda boya yok on plastik tampon değişti 1700tl tramer kaydı plastik on tampondan çıkıyor.onun dışında boya değişen yok muhtelif çizikler mevcuttur.tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      40bin liraya ne kadar yakın satarsanız sizin için o kadar iyi
      olur.
      İyi Sürüşler

      Sil
    2. Teşekkürler Erhan bey

      Sil
  83. Erhan bey verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim , 117 bin km benzinli es model 2009 34 000 iki bin hasar kaydı var almak mantıklı mıdır

    YanıtlaSil
  84. Merhaba Erhan Bey öncelikle boyle bir sayfa acıp bizi bilgilendirdiğiniz için
    tesekkurler 2009 Es 41000 km otamatik 43000 tl fiyatı nasıl sag arka kapı sag arka camurluk ve sag ön kapı boyalı onun haricinde orjinal degişen herhangi bir sey yok ekspere girmedi araç bu modele göre fiyat nasıl birde tutulmuyor diyor herkes sonuçta ben satmak için almıyorum biniciyim ulkemizde para kolay kazanılmıyor bilgileriniz için tesekkurler Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      40-41e zorlayın. 40a ne kadar yakın alsanız o kadar iyi. Max 43'e alınabilir. Km ve modeli güzel.
      İyi Sürüşler

      Sil
  85. Merhaba Erhan Bey;
    Aracım 2008 model otomatik. Yaklaşık 1 yıl önce aldım aracımda tencere kaynarken kapağın takırdaması gibi bir ses geliyor.araçla fren yapıp durunca bu ses çıkıyor bir de geri vitese alınca. bir kaç ustaya götürdüm bulamadılar. böyle bir durumla karşılaştınız mı? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Alt takımdan olduğunu sanıyorum. İyi bir ustada aracı lifte kaldırtıp iyice baktırın...
      İyi Sürüşler

      Sil
  86. Merhaba Erhan Bey 2009 honda city aldım es modeli 41700 km on mumara araç yalnız ben yılda 6 7 bin km yol yapıyorum lpg gerekli mi çok yakar mi yorumlarınızı bekliyorum selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun.
      Bence o kadar km için gerek yok LPG'ye, biraz dikkatli kullanımla az yaktırabilirsiniz.
      İyi Sürüşler

      Sil
  87. Erhan bey merhabalar; 2010 model city es at (otomatik) şanzıman yağı teknik kitabında atf Z1 olarak yer alıyor.bu şanzıman yağına muadil yağ var mıdır? Yoksa sadece bu yağı mı? kullanabiliriz.tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Birçok markada muadilini bulabilirsiniz. Mobil vb...
      İyi Sürüşler

      Sil
  88. erhan bey merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.2010 manuel city es paket sahibiyim özellikle rampa çıkarken veya 3 viteste aracımın altından tırlama sesi geliyor pervane saca değermiş gibi.(klima açık/kapalı farketmiyor) gazı kesince kesiliyor 10-15 saniye sürüyor ve çok nadir yapıyor sesi.nadir yaptıgından dolayı ustalar bulamıyor. v kayışı ve bilyeler değişti halen devam etmekte ama bu değişimden sonra farkedilebilir düzeyde azaldı açıkçası.sizce neden kaynaklı olabilir. buarada far ve yagmur sensörü 2010 model es paket olmasına ragmen bende yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bir ihtimal baskı balata veya volant kısmından kaynaklanıyor olabilir...
      İyi Sürüşler

      Sil
  89. Merheba Erhan Bey honda city almayı düşünüyorum 2008 model eski kasa comford model 120 bin km de fiyatı 30 bin lira renk siyah sağ ön çamurluk değişmiş kaputta boya var fiyatı nasıl, ancak piyasa tutulmama gibi bir durumu var deniliyor. ne dersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasada tutulmayan bir araç yoktur. Yanlış pazarlama vardır.
      Bahsettiğiniz kriterler için fena sayılmaz. 28'e alabilirseniz daha iyi olur.
      İyi Sürüşler

      Sil
  90. Merhaba Erhan bey 2009 model Honda city ES modeli için 39500 e anlaştık araç 77000 km de ve BRC tüplü sadece bagaj kapağı boyalı fiyat sizce iyimi Açıkçası aracın 2. El piyasası beni ürkütüyor bu sebep ile yorumunuz benim için önemli şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Rakam mevcut piyasa koşullarını düşününce gayet makul.
      Alın memnun kalırsınız, hayırlı olsun.
      İyi Sürüşler

      Sil
  91. Merhaba Erhan bey;
    Yorumlarınızı okuyarak araç hakkında iyice bilgilendim ve bende 2010 city LS aldım. 134.000km siyah renk 10.000TL ağır hasar kaydı var 2 yan taraflar boyalı motor kaputu değişmiş. 28.000TL ye aldım. Sizce fiyat iyimidir? Ayrıca araçta tüp takılı tüpte km'de bu araç kaç kuruş yakar? Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Hayırlı olsun, fiyat gayet uygun.
      Tüpte 350kuruş civarına düşer..
      İyi Sürüşler

      Sil
  92. Merhaba Erhan bey 2010 otomatik vites city tiriger kaçbinde beğişir teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Triger zincirli sistemden oluşuyor ve 200binlere kadar sorunsuz kullanılabiliyor...
      İyi Sürüşler

      Sil
  93. Merhaba Erhan Bey,
    2009 model LS modeli 40 bin lira araç var. arka kapı sacı değişik. Yorumların hepsini okuyunca Ls almaktan çekindim. pazarlık ile 38-39 indirsem alınırmı. Tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Km çok yüksek değilse olabilir.
      İyi Sürüşler

      Sil

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.
En kısa sürede geri dönüş yapılacaktır.
İyi Sürüşler